Over ons

BAAS_KLEINBLOESEM is een interieurontwerp bureau en al 9 jaar gevestigd op Strijp-S, hét creatieve hart van Eindhoven. De studio realiseert interieurs voor zowel zakelijke als particuliere opdrachtgevers.

BAAS_KLEINBLOESEM werd op­gericht door Thomas Baas en Anne Kleinbloesem, beide afgestudeerd aan de gerenommeerde Design Academy te Eindhoven. Zij bundelden hun krachten en hebben zich gespecialiseerd in het ontwerpen van interieurs. Inmiddels hebben ze een zeer brede klantenkring opgebouwd en veel ervaring met zowel kleinere advies projecten als grote turn key projecten.

 

Thomas Baas & Anne KleinbloesemWie zijn wij?


Project chambre d'amis, Usine Eindhoven


Oh ja en dan hebben we nog de verlichting…Of waarom licht in onze interieurs wel wat meer aandacht zou mogen krijgen

Vaak is de verlichting bij het inrichten van je splinternieuwe huis niet het eerste waar je over na wilt denken. Het is toch stukken leuker om te kijken naar een nieuwe keuken dan hoe je deze aanlicht.

En zo gebeurt het vaak dat het verbouwingsbudget al op is terwijl er ook nog lampen gekocht moeten worden met het gevolg dat een goede verlichting erbij inschiet!

Echt een gemiste kans, want hoe je een ruimte verlicht kan juist een heel groot verschil maken in de beleving ervan.

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om goed, functioneel licht te hebben. Maar minstens zo bepalend is de sfeer waar de verschillende lampen voor kunnen zorgen. Zo is het bijvoorbeeld fijn als een lamp, zoals het armatuur boven een eettafel, helder licht geeft als men de krant wil lezen aan tafel. Geef je een gezellig diner, is het fijn als deze lamp zacht, gedimd licht verspreidt.

Ten tweede is dus zaak om heel vroeg in het verbouwings- of inrichtingsproces al een lichtplan te maken zodat ook de elektra hierop afgestemd kan worden.

Vind je het moeilijk om zelf een uitgebalanceerd lichtplan voor je nieuwe huis te ontwerpen? Hieronder geef ik je een aantal handvaten die ik zelf gebruik bij het maken van lichtplannen voor mijn klanten. Mocht je er dan nog steeds niet uitkomen kan je altijd nog een professional inschakelen om je op weg te helpen. En voordat je begint met het maken van je plan: Oriënteer je goed en kijk wat er allemaal te krijgen is op het gebied van verlichting. Hier hoef je de deur niet eens voor uit, er zijn verschillende websites van verlichtingsaanbieders waar je eindeloos veel inspiratie en lichtoplossingen kunt vinden zoals bijvoorbeeld op lampen24.nl.

Lichtplan interieurontwerp Amsterdam Baas Kleinbloesem.jpg

  1. Bedenkt voor elke ruimte wat de activiteiten zijn die erin plaats gaan vinden en welke soorten verlichting daar bij horen. Denk aan werklicht, leeslicht, algemene ruimteverlichting, sfeerlicht, dimbaar licht, warm licht of zelfs gekleurd licht.
  2. Investeer in een paar eyecatchers, hierdoor kan je de rest van de verlichting eenvoudiger houden zonder dat het interieur hierdoor goedkoop gaat lijken.
  3. Kies verlichtingsarmaturen die mooi licht geven maar die er als lamp zelf ook mooi uitzien. Zo doen ze ook iets voor de sfeer als ze niet aanstaan. Ook is een lamp een goede manier om kleur in je huis te brengen.
  4. Kies voor lampen die een belangrijke functie hebben, zoals de centrale lamp in de woonkamer of de lamp boven de eethoek voor een lamp die die hele ruimte aanlicht en dus niet alleen naar beneden schijnt. Hierdoor lijkt de hele ruimte groter en heb je dus veel meer aan de lamp.
  5.  De gloeilamp is verleden tijd. Kies voor energiezuinige alternatieven. Dit scheelt je geld en het is beter voor onze planeet.
  6. Heb je te weinig lichtpunten in huis om het licht goed te verdelen? Dan is een plafondrail met richtbare spots misschien wel de oplossing. Hierdoor kan je de verlichting ook ’buiten’ het lichtpunt plaatsen, krijg je regelmatig licht en kan je door de spots te richten bijvoorbeeld ook een schilderij aanlichten.
  7. Werk om diepte en sfeer in een ruimte te brengen met verschillende type lampen zoals een staande lamp gecombineerd met spotjes in het plafond, een hangende lamp en verlichting die de wand voorziet van strijklicht. Door op deze manier te spelen met licht creëer je ruimtelijkheid maar oogt de ruimte ook gezelliger.
  8. En nu lekker zelf aan de slag en kijk vooral goed naar de mogelijkheden, er is zoveel mooie verlichting te krijgen!